4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Vis met dille-olie, tuinbonen en gesmoorde sla

Vis met dille-olie, tuinbonen en gesmoorde sla

ingrediënten


40 min
4 personen
4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 krop romainesla
2 kropjes little gem

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

800 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

7 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de dille met de olie, azijn en een flinke snuf zout en peper. Blancheer de tuinbonen 1 minuut en dop ze om het taaie vliesje te verwijderen (dubbel doppen).
  • 2 Smelt de boter op een lage stand. Voeg de peterselie, kappertjes en little gem, met de gesneden kant naar beneden, toe.
  • 3 Leg de kabeljauwfilets op de sla. Stoom afgedekt circa 5 minuten tot de vis gaar is, afhankelijk van de dikte van de filets.
  • 4 Serveer de vis op de tuinbonen naast de little gem. Verdeel de dille-olie erover en serveer de vis met dille-olie direct.

wijnadvies

Lekker met Sauvignon Blanc van Jean Sablenay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 30 gram