4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Vis-pie met pureedakje

Vis-pie met pureedakje

ingrediënten


30 min
4 personen
500 gram tuinerwten en wortels
680 gram pangasiusfilets citroen-dille
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

500 gram prei à la crème
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookzuivel
50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappelen

dit product is niet beschikbaar

1 zakje selderij

benodigdheden

pureestamper

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de selderij fijn. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Giet af en stamp fijn met de boter, 100 ml kookzuivel en de helft van de selderij. Breng op smaak met zout en peper. Kook de eieren in 8 min. in kokend water bijna hard. Laat schrikken, pel en snijd in partjes.
  • 2 Verwarm intussen de prei met de rest van de kookzuivel op een lage stand. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Snijd de vis in stukjes.
  • 3 Meng de bevroren erwten en wortels door de preisaus met de rest van de selderij, citroenrasp en 2 el -sap. Schep de vis en eipartjes erdoor en verdeel over de ovenschaal. Dek af met de puree en maak met een vork een patroon erin.
  • 4 Bak ca. 45 min. in het midden van de oven tot de saus langs de rand borrelt en de puree goudgeel is.

bereidingstip

Kies voor witvis, dat is een betaalbare vissoort.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 718 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 44 gram