-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de
selderij fijn. Schil de aardappelen, snijd in
gelijke stukken en kook in ca. 20 min.
gaar. Giet af en stamp fijn met de boter,
100 ml kookzuivel en de helft van de
selderij. Breng op smaak met zout en
peper. Kook de eieren in 8 min. in kokend
water bijna hard. Laat schrikken, pel en
snijd in partjes.
-
2
Verwarm intussen de prei met de rest
van de kookzuivel op een lage stand.
Boen de citroen schoon, rasp de gele
schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere
helft in 4 partjes. Snijd de vis in stukjes.
-
3
Meng de bevroren erwten en wortels
door de preisaus met de rest van de
selderij, citroenrasp en 2 el -sap. Schep
de vis en eipartjes erdoor en verdeel over
de ovenschaal. Dek af met de puree en
maak met een vork een patroon erin.
-
4
Bak ca. 45 min. in het midden van de
oven tot de saus langs de rand borrelt en
de puree goudgeel is.
bereidingstip
Kies voor witvis, dat is een
betaalbare vissoort.