4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
recepten Visbeignets met salie en kappertjes

Visbeignets met salie en kappertjes

ingrediënten


40 min
4 personen
1 liter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 liter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter mineraalwater met koolzuur

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

bosje salie
citroen

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng de vis, citroenrasp, -sap, salie en kappertjes in een kom en maal wat peper erover. Klop het eiwit stijf met een snufje zout. Klop in een andere kom de bloem met het mineraalwater tot het mengsel zo dik is als yoghurt. Schep dit door de vis en spatel dan het geklopte eiwit erdoor.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan tot 180°C. Schep met 2 lepels een paar porties van het visbeslag tegelijk in de olie en frituur de beignets in een paar minuten goudbruin.
  • 3 Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm in een matig warme oven, tot alle beignets zijn gefrituurd. Lekker met een rucolasalade met geschaafde venkel en dikke frieten met knoflookmayonaise.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté