6 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Visbouillon met gember

Visbouillon met gember

ingrediënten


40 min
6 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels kerriepoeder
1 theelepels kurkuma
300 gram gemengde zeevruchten
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

125 gram mie

dit product is niet beschikbaar

125 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

10 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

750 gram gemengde witvisfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

  • 1 Snijd voor de bouillon de vis in kleinere stukken. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de ui, tweederde van de prei en tweederde van de bleekselderij 3-4 minuten.
  • 2 Schep de vis erbij en bak circa 2 minuten mee. Voeg de wijn en het citroensap toe en kook zachtjes 2-3 minuten.
  • 3 Giet er 1,2 liter koud water bij en breng alles tegen de kook aan. Schep steeds met een schuimspaan het schuim van de bouillon, tot er geen schuim meer is.
  • 4 Voeg dan de peperkorrels, laurierblaadjes en tijm toe en laat de bouillon 25-30 minuten zachtjes trekken. Zonder te koken, anders wordt de bouillon troebel (blind).
  • 5 Leg de uitgespoelde (passeer)doek in een vergiet of zeef. Zet dit op een pan en zeef de bouillon in delen, anders wordt de bouillon alsnog troebel.
  • 6 Bereid voor de vulling de mie en laat goed uitlekken. Verhit de olijfolie en fruit hierin de rest van de prei en bleekselderij met de gember, zeevruchten en kurkuma 2-3 minuten. Giet de bouillon erbij en garneer met de munt en limoen.

bereidingstip

Neem voor deze visbouillon geen vette vissoorten als zalm of makreel, deze geven een vettige smaak af aan de bouillon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels