4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Visbouillon met Hollandse garnalen

Visbouillon met Hollandse garnalen

ingrediënten


20 min
4 personen
10 blaadjes bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

150 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt saffraan

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie, fruit de sjalot een paar minuten en voeg de tijm, de bleekselderij, de knoflook en de saffraan toe.
  • 2 Fruit alles nog een paar minuten aan en giet dan de bouillon erbij. Laat aan de kook komen.
  • 3 Spoel de garnalen af en verdeel ze over 4 soepborden. Giet de kokende bouillon erover en bestrooi met wat bleekselderijgroen.

wijnadvies

Wie wijn wil drinken bij soep, doet met Hoop Huis Chenin Blanc een smakelijke keuze. Kastelbourg Pinot Blanc is eveneens een fijne combi. En laten we ook de Villa Mondi Soave niet vergeten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 75 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté