4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Visbrochette met wilde rijst

Visbrochette met wilde rijst

ingrediënten


25 min
4 personen
mais

dit product is niet beschikbaar

325 gram meergranenrijst

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

12 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

150 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

600 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 lange spiesen

  • 1 Snijd de vis in blokjes van 4 cm en besprenkel ze met citroensap. Kook de wortel 4 minuten en de peultjes 2 minuten. Spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 2 Wikkel ieder visblokje in rauwe ham. Rijg de visblokjes, afgewisseld met stapeltjes van 3-4 peultjes en de wortelstukjes aan de spiesen. Bestrijk ze met olijfolie.
  • 3 Kook de rijst. Verwarm een grillpan en rooster de visbrochettes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig.
  • 4 Serveer de vis met de rijst gegarneerd met een paar maïskorrels.

bereidingstip

Neem voor de witvisfilet een stevige vissoort zoals kabeljauw, koolvis of tilapia.. Serveer er salsa verde bij en meng daarvoor 1 teentje geperste knoflook, 3 eetlepels gehakte verse tuinkruiden (peterselie, bieslook, kervel), 1 eetlepel kappertjes, 1 theelepel mosterd en 2 eetlepels olijfolie.

wijnadvies

Wie van Sauvignon Blanc houdt neemt Sea Breeze. Maar ook met Chardonnay smaken deze spiesjes prima. Denk aan Monastier, Gamma of Montalto. Wie durft kiest een lichtgekoelde rode: Beaujolais Villages of Bourgogne Pinot Noir.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 47 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté