4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Viscurry met kabeljauw en koriander

Viscurry met kabeljauw en koriander

ingrediënten


25 min
4 personen
100 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieskabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pers 1 limoen uit en besprenkel de vis ermee. Snijd de andere limoen in plakjes. Leg de tomaten enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de uienringen 2-3 minuten. Schep de knoflook, chilipoeder, kurkuma, gemberpoeder en de helft van de koriander erdoor.
  • 3 Bestrooi de vis met zout en leg op het uienmengsel. Voeg de visbouillon en tomatenblokjes toe en stoof zachtjes 7-8 minuten.
  • 4 Bestrooi de viscurry met de rest van de koriander en garneer met de schijfjes limoen.
  • 5 Lekker met tomatenrijst (zie tip), doperwten en wortel.

bereidingstip

Maak zelf tomatenrijst door rijst te koken met gezeefde tomaten en groentebouillon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 29 gram