4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Viskoekjes met bruine boter-salsa

Viskoekjes met bruine boter-salsa

ingrediënten


25 min
4 personen
3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter rodewijnazijn
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

75 gram panko

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

300 gram visfilets

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

frituurpan

wok

keukenpapier

  • 1 Zet een bord met de bloem, een diep bord met de eieren en een bord met de panko of broodkruim klaar. Bedek de viskoekjes eerst met een laagje bloem. Doop ze daarna in de eieren en vervolgens in de panko of broodkruim. Herhaal dit met alle viskoekjes.
  • 2 Verhit de olie in de frituurpan of wok tot 180ºC en frituur hierin de viskoekjes in 4-5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Smelt de rest van de boter in een (steel)pan. Verhit op middelhoge stand tot de melkdeeltjes in de boter goudbruin zijn. Voeg de azijn en sjalot toe. Roer kort door. Voeg de tomaten en overige peterselie toe en roer weer kort. Leg de viskoekjes op een bord en serveer met de salsa.

wijnadvies

Schenk bij dit recept een glas Sea Lord White Port.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 26 gram