4 personen
uitdagend
50 min.
hoofdgerecht
recepten Viskoekjes met zoete bietjes

Viskoekjes met zoete bietjes

ingrediënten


50 min
4 personen
100 milliliter olie

dit product is niet beschikbaar

30 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel margarine

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram roze zalm

dit product is niet beschikbaar

400 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in water met zout in circa 7 minuten gaar. Maak ondertussen de zalm los met een vork en verwijder vel en graten.
  • 2 Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de boter.
  • 3 Roer de ui, de zalm, de helft van het ei en de helft van de dille erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Maak 8 platte koekjes van de puree en laat ze even opstijven in de diepvries.
  • 5 Pel de bieten en rasp ze grof. Vermeng ze met de appels en verwarm op lage stand.
  • 6 Zet een bord met de rest van het ei en een bord met paneermeel klaar.
  • 7 Haal de koekjes eerst door het ei en dan door het paneermeel.
  • 8 Verwarm de olie en bak de viskoekjes per 4 om en om bruin. Bestrooi de bietjes met de overige dille en serveer met de viskoekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté