4 personen
uitdagend
50 min.
hoofdgerecht
recepten Viskoekjes met zoete bietjes

Viskoekjes met zoete bietjes

ingredi├źnten


50 min
4 personen
100 milliliter olie

dit product is niet beschikbaar

30 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 appels
500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

2 eieren
1 ui
1 eetlepel margarine

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram roze zalm

dit product is niet beschikbaar

400 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in water met zout in circa 7 minuten gaar. Maak ondertussen de zalm los met een vork en verwijder vel en graten.
  • 2 Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de boter.
  • 3 Roer de ui, de zalm, de helft van het ei en de helft van de dille erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Maak 8 platte koekjes van de puree en laat ze even opstijven in de diepvries.
  • 5 Pel de bieten en rasp ze grof. Vermeng ze met de appels en verwarm op lage stand.
  • 6 Zet een bord met de rest van het ei en een bord met paneermeel klaar.
  • 7 Haal de koekjes eerst door het ei en dan door het paneermeel.
  • 8 Verwarm de olie en bak de viskoekjes per 4 om en om bruin. Bestrooi de bietjes met de overige dille en serveer met de viskoekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 30 gram
recalls Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier