2 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Vispakketjes met kruidensaus en citroenrijst

Vispakketjes met kruidensaus en citroenrijst

ingrediënten


30 min
2 personen
4 blaadjes lavas
1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 takje citroenmelisse
150 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 takjes majoraan
1 kleine winterpeen

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de visfilets droog met keukenpapier. Boen de citroenen schoon. Snijd 4 dunne citroenplakjes. Rasp de schil van 1 citroen en pers de vruchten.
  • 2 Leg op 2 ruime stukken bakpapier de visfilets. Bestrooi deze met zout en peper. Leg op iedere filet 2 plakken citroen.
  • 3 Verdeel de wortelreepjes en majoraan erover. Sprenkel er olijfolie over en vouw het bakpapier dicht tot pakketjes.
  • 4 Zet deze op een bakplaat en gaar de vis 20 minuten.
  • 5 Kook intussen de rijst in water met daarin de citroenrasp en de helft van het citroensap.
  • 6 Pureer intussen de ingrediënten voor de kruidensaus met de rest van het citroensap en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 7 Serveer de vispakketjes opengevouwen, sprenkel er kruidensaus over en serveer met de citroenrijst. Garneer de rijst met citroenmelisse.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 755 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 43 gram