4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Vispizza van de bakplaat

Vispizza van de bakplaat

ingrediënten


45 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram zeevruchtencocktails
200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

500 gram rode uien

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram witbroodmix

benodigdheden

bakplaat

  • 1 Bereid het witbrooddeeg met de olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed de bakplaat ermee of druk het deeg uit op de bakplaat.
  • 3 Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil. Pers de vrucht en meng 3 eetlepels olijfolie met de rasp, 1 eetlepel citroensap, zout en peper tot citroen­olie.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de uien, honing en tijm zachtjes 8 minuten.
  • 5 Bestrijk het deeg op de bakplaat met de crème fraîche. Verdeel hierover de uiringen met daarop de zeevruchtencocktail.
  • 6 Sprenkel de citroenolie erover en strooi de kappertjes erop.
  • 7 Bak de pizza in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Strooi de bosui erover en snijd de pizza in stukken.

wijnadvies

Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, Soave van Villa Mondi of Chenin Blanc van Hoop Huis. Maar vis zwemt ook heerlijk in rosé. In die van Sensas, Montalto of Berg Schaduw bijvoorbeeld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté