4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, voorgerecht
recepten Visragout

Visragout

ingredi├źnten


25 min
4 personen
100 gram rivierkreeftjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

60 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter visfilets

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de visbouillon aan de kook en pocheer de vis hierin circa 3 minuten.
  • 2 Schep de vis uit de pan en zet apart. Kook de paprikablokjes circa 2 minuten in de visbouillon. Giet af in een zeef boven een kom.
  • 3 Verhit de boter en fruit hierin het lichte deel van de bosui. Voeg de bloem toe en roer goed door.
  • 4 Voeg al roerend beetje bij beetje de visbouillon toe en roer tot een gebonden mengsel.
  • 5 Giet de kokosmelk erbij en verwarm zonder te koken. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 6 Schep de visfilet en paprikablokjes erdoor.
  • 7 Serveer de ragout met de rijst, garneer eventueel met rivierkreeftjes en bestrooi met het loof van de bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 95 gram
eiwit 33 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst