4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Visspiesen met ananassalsa

Visspiesen met ananassalsa

ingrediënten


30 min
4 personen
300 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

300 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 cm verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 verse ananas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

8 barbecuespiesen

  • 1 Verhit de barbecue. Bestrijk de ananasplakken rondom met 2 eetlepels olie en gril de plakken kort op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  • 2 Laat afkoelen, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de ananasblokjes met limoenrasp en -sap, de rode peper, gember, koriander en munt. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Rijg de visfilet en garnalen om en om aan spiesjes en bestrijk met olie. Gril de spiesen op de barbecue op een ingevet rooster boven matig heet vuur in circa 3 minuten per kant gaar. Serveer met de ananassalsa.

wijnadvies

Smakelijk bij dit recept van vis en salsa: Zuydpunt Chenin-Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate