4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Vissticks met citroenmayonaise en wortelrösti

Vissticks met citroenmayonaise en wortelrösti

ingrediënten


25 min
4 personen
200 milliliter olijfolie
2 eidooiers
1 eetlepel citroenrasp
1 eetlepel citroensap
3 teentjes knoflook
3 eetlepels verse peterselie
400 gram wortels
750 gram diepvriesrösti
12 vissticks
6 eetlepels olijfolie

  • 1 Begin met de citroenmayonaise. Pureer knoflook, citroensap, -rasp, eidooiers en versgemalen peper en zout. Giet er tijdens het mixen in een straaltje olijfolie bij tot de mayonaise dik genoeg is.
  • 2 Verhit 2-3 eetlepels olijfolie en bak hierin de vissticks 2-3 minuten per kant. Houd ze warm.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de rösti lichtbruin.
  • 4 Schep de laatste 3 minuten de wortel erdoor.
  • 5 Voeg zout en versgemalen peper toe en serveer de rösti bestrooid met peterselie met de vissticks en de citroenmayonaise.
  • 6 Lekker met een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1065 kcal
vet 80 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 19 gram
recalls Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier