4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Vistortilla’s met coleslaw

Vistortilla’s met coleslaw

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

8 kleine tortillawraps

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

1 blikje mais

dit product is niet beschikbaar

rodekool

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

250 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 diepvrieskabeljauwfilets
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Mexicaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pers 1,5 limoen uit. Meng de olie met de Mexicaanse kruiden, de helft van de knoflook en het sap van ½ limoen. Bedek de kabeljauwfilets rondom met dit mengsel en laat even staan.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de helft van de crème fraîche met de mayonaise, overige knoflook en het overige limoensap. Meng deze dressing met de rodekool en mais. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Prak de overige crème fraîche met de avocado tot een romige saus. Verhit een droge koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilets rondom gaar. Warm de tortilla’s circa 2 minuten op in de oven.
  • 4 Serveer de tortilla’s met wat van de avocadosaus, coleslaw, kabeljauw in stukjes en tomaatjes. Snijd de overige ½ limoen in partjes en serveer erbij.

bereidingstip

Heb je nog koriander over? Dat smaakt ook lekker bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 31 gram