4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Vitaminesalade van gele paprika

Vitaminesalade van gele paprika

ingrediënten


15 min
4 personen
50 gram blanke rozijnen
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 handsinaasappels

dit product is niet beschikbaar

2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de paprika’s met een dunschiller en snijd ze in dunne reepjes. Doe de reepjes in een schaal.
  • 2 Snijd de schil rondom van de sinaasappel en snijd de partjes los. Vang het sap tijdens het snijden op om straks bij de dressing te voegen.
  • 3 Klop de olie met de mosterd, de honing, citroensap naar smaak en het sinaasappelsap tot een zoetzure dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Vermeng de paprika, de sinaasappelparten en de rozijnen met elkaar in een schaal en schep de dressing erdoor.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 1 gram