4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Vlaamse runderlapjes met mosterd en bier

Vlaamse runderlapjes met mosterd en bier

ingrediënten


bestellen
15 min
4 personen
700 gram magere runderlappen
50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19
8 sjalotjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.25
300 milliliter trappist

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.89
300 milliliter bockbier

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.40
300 milliliter vleesbouillon

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.95
4 kruidnagels

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.85
2 laurierblaadjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.95
1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.39
maizena

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
allesbinder

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.79
2 eetlepels zilveruitjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.89

  • 1 Verhit de boter en bak het vlees, bestrooid met zout en peper, rondom bruin.
  • 2 Bak de sjalotjes mee tot ze glazig zijn. Giet het bier en de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • 3 Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze samen met de mosterd toe. Laat het vlees met deksel 3 uur zachtjes stoven. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • 4 Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Bind het stoofvocht met aangelengde maïzena of allesbinder en voeg op het laatst de zilveruitjes toe.
  • 5 Lekker met rodekool en gekookte aardappelen of rodekoolstamppot.

bereidingstip

Vervang het bier eventueel door appelsap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels