6 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, bijgerecht
home recepten Vlechtbrood met Pesto alla Genovese

Vlechtbrood met Pesto alla Genovese

ingrediënten


30 min
6 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

185 gram Pesto alla Genovese

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

325 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

175 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

deegroller

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg hierop uit tot een rechthoekige lap.
  • 2 Bestrijk de deeglap met de pesto tot 2 cm van de rand af. Rol de rechthoekige deeglap in de lengte op en snijd met een scherp mes in 2 dikke, lange slierten.
  • 3 Vlecht de slierten om elkaar heen tot een lang brood. Leg het brood op de bakplaat, bestrijk met ei en bak in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Gebruik iets meer pesto en bestrooi het brood met geraspte Parmezaanse kaas.. Maak kleine pestobroodjes: verdeel het deeg in repen van 2,5 cm breed en 15 cm lang. Draai als een spiraal en rol op tot ronde broodjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate