2 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Volkoren pindanoedels met broccoli

Volkoren pindanoedels met broccoli

ingrediënten


15 min
2 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sesamzaad
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

eetlepel Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel srirachasaus
1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pindakaas met stukjes noot

dit product is niet beschikbaar

150 gram noedels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de broccoliroosjes over de bakplaat. Schep om met 1,5 eetlepel sesamolie, zout en peper en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verwarm de pindakaas, sojasaus, sriracha, honing, azijn, overige olie en gember in een (steel)pan op een lage stand. Meng goed door, het duurt even voordat alles goed gemengd is. Voeg eventueel water toe om de saus wat te verdunnen.
  • 3 Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Schep de noedels om met de pindasaus en broccoli. Bestrooi met de sesam en bosui.

bereidingstip

Het lijken misschien veel ingrediënten in dit recept, maar een groot deel haal je eenmalig in huis en kun je vervolgens heel vaak gebruiken voor dressings en sauzen. Zo ben je uiteindelijk alsnog een stuk goedkoper uit dan met kant-en-klare sauzen!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté