4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Volkorenpannenkoeken met pruimen, geitenkaas en walnoten

Volkorenpannenkoeken met pruimen, geitenkaas en walnoten

ingrediënten


20 min
4 personen
2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

boter

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

900 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 pak volkoren pannenkoekmeel
1 mespunt nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram pruimen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit in een grote koekenpan steeds een klein beetje boter en bak 8 dikke pannenkoeken van het beslag. Houd ze tijdens het bakken warm in de oven (75ºC).
  • 2 Schep wat van de pruimen op de warme pannenkoeken en verkruimel de geitenkaas erover. Garneer met de walnoten en tijm.

bereidingstip

Vervang de pruimen in dit recept door kersen, ook een heel goede combi met geitenkaas.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 87 gram
eiwit 36 gram