- 1 Verhit 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak kort.
- 2 Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
- 3 Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
- 4 Verhit de rest van de olie in een andere pan en fruit de courgette circa 3 minuten.
- 5 Voeg de doperwten en de citroenrasp toe en schep dit door de risotto als deze beetgaar is. Leg het deksel op de pan en neem de pan van de warmtebron.
- 6 Bak intussen de zalm op de huid op middelhoge stand in circa 5 minuten rosé. Bestrooi met zout en bak nog 1 minuut op de andere kant.
- 7 Verwarm de risotto op een lage stand en roer de boter, de kaas en de munt erdoor. Breng verder op smaak met peper.
- 8 Serveer de risotto op warme borden en leg er een stuk zalm op.
wijnadvies
Voor wijn bij de risotto blijven we natuurlijk in Italië . Bij de voorjaarsrisotto verschijnt het voorjaar in het glas dankzij Terrazzano Verdicchio.