4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Voorjaarsrisotto met zalm en munt

Voorjaarsrisotto met zalm en munt

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

300 gram doperwten

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak kort.
  • 2 Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  • 3 Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een andere pan en fruit de courgette circa 3 minuten.
  • 5 Voeg de doperwten en de citroenrasp toe en schep dit door de risotto als deze beetgaar is. Leg het deksel op de pan en neem de pan van de warmtebron.
  • 6 Bak intussen de zalm op de huid op middelhoge stand in circa 5 minuten rosé. Bestrooi met zout en bak nog 1 minuut op de andere kant.
  • 7 Verwarm de risotto op een lage stand en roer de boter, de kaas en de munt erdoor. Breng verder op smaak met peper.
  • 8 Serveer de risotto op warme borden en leg er een stuk zalm op.

wijnadvies

Voor wijn bij de risotto blijven we natuurlijk in Italië . Bij de voorjaarsrisotto verschijnt het voorjaar in het glas dankzij Terrazzano Verdicchio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 40 gram