4 personen
gemiddeld
40 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Vruchtenbeignets

Vruchtenbeignets

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram ananassen

dit product is niet beschikbaar

1 banaan

dit product is niet beschikbaar

2 kleine peren
2 kleine zure appels

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter mineraalwater met koolzuur

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roer het bakmeel door met een snufje zout, de koekkruiden en het ei en giet het mineraalwater er al roerend bij. Klop met een garde tot een luchtig beslag zonder klontjes.
  • 2 Schil de appels en peren, boor de klokhuizen uit en snijd ze in elk in ca. 4 schijven.
  • 3 Verwarm een laagje olie in een hoge pan of frituurpan tot 180°C. Haal met behulp van twee vorken steeds een paar schijven of stukjes fruit door het beslag en laat die voorzichtig in de olie glijden.
  • 4 Frituur maximaal 3-4 beignets tegelijk in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de olie en laat ze op keuken papier uitlekken.
  • 5 Bestuif met poedersuiker en serveer lauwwarm of afgekoeld.

bereidingstip

Ook lekker met kaneelsuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 6 gram