eenvoudig
30 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Vruchtenmueslirotsjes met witte chocolade

Vruchtenmueslirotsjes met witte chocolade

ingrediënten


30 min
2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

75 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram muesli

dit product is niet beschikbaar

50 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

75 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

(brioche)bakvormpje

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het meel en de boter in een kom en wrijf het met de vingers tot kruimels. (Gebruik eventueel heel kort de mixer).
  • 2 Meng de suiker, de abrikozen, de muesli en de chocolade erdoor.
  • 3 Voeg het ei toe en net zoveel melk tot er een klonterig mengsel ontstaat.
  • 4 Schep met 2 dessertlepels onregelmatige hoopjes, met een beetje tussenruimte, van dit mengsel op een ingevette bakplaat.
  • 5 Bak de rotsjes 12-14 minuten in het midden van de oven tot ze net stevig aanvoelen.
  • 6 Schep ze met een spatel of paletmes van de bakplaat op een rooster. Laat ze wat afkoelen zodat ze stevig worden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 160 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 205 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté