eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Wafels met banaan, kiwi en pecannoten

Wafels met banaan, kiwi en pecannoten

ingrediënten


20 min
1 mespunt gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

4 (Luikse) wafels

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rum
5 eetlepels blanke schenkstroop
50 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram pecannoten
4 kiwi's

dit product is niet beschikbaar

4 bananen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Verdeel de bananen- en kiwiplakjes over de bakplaat. Strooi de noten en rietsuiker erover.
  • 2 Meng de stroop met de rum en verdeel dit mengsel over de vruchten met de noten. Zet de bakplaat 3-4 minuten niet te dicht onder de ovengrill tot de suiker gesmolten en licht gekaramelliseerd is.
  • 3 Rooster intussen de wafels licht in een broodrooster of leg ze even onder de ovengrill.
  • 4 Meng de kookroom met de crème fraîche en gemberpoeder. Verdeel het vruchtenmengsel over de wafels en serveer de room erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté