4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Wafels met topping

Wafels met topping

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter karnemelk
250 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wafelijzer

  • 1 Schraap met een mes het merg uit het vanillestokje. Meng de bloem met de bakpoeder, een snufje zout en het vanillemerg in een kom. Klop de eieren, melk en boter door elkaar in een andere kom en klop dit door de droge ingrediënten tot een glad beslag. Laat het beslag 10 minuten rusten en klop dan nogmaals goed door.
  • 2 Verwarm het wafelijzer en vet in. Giet de vorm vol met beslag en sluit het deksel. Bak de wafels in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Laat een beetje afkoelen op een rooster en serveer warm met een topping naar keuze.

bereidingstip

Hak 100 gram extra pure chocolade fijn en meng met 3 eetlepels crème fraîche. Verwarm circa 30 seconden in de magnetron of au bain-marie en roer goed tot alle chocolade is gesmolten. Rooster 3 eetlepels amandel- schaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin. Serveer de wafels met een lepel chocoladesaus en bestrooi met de amandelen. . Breng 2 appels, geschild en in blokjes, aan de kook met het sap van ½ sinaasappel. Kook afgedekt in circa 20 minuten gaar op een lage stand. Roer 2 eetlepels rozijnen of gedroogde cranberry’s en een snuf kaneelpoeder erdoor. Laat afkoelen tot lauwwarm. Rooster 3 eetlepels grof gehakte hazelnoten in een droge, hete koekenpan goudbruin. Serveer de wafels met een lepel appelcompote en bestrooi met de hazelnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 13 gram