gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Waldkornbroodstengels

Waldkornbroodstengels

ingrediënten


20 min
1 eetlepel venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram notenmix
250 milliliter water

dit product is niet beschikbaar

1 pak waldkornbroodmix

benodigdheden

mixer met deeghaken

2 bakplaten met bakpapier

schone theedoek

  • 1 Doe de broodmix in een kom en voeg het handwarme water toe. Kneed met de mixer in 4 min. tot een soepel deeg. Voeg de notenmix toe en kneed kort door. Dek de kom af en laat 10 min. rijzen.
  • 2 Bestuif het werkblad met bloem en neem het deeg uit de kom. Verdeel in 16 stukjes en rol elk stukje uit tot een lang rolletje. Leg ze naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaten met genoeg ruimte ertussen.
  • 3 Bestrijk de stengels met wat water en bestrooi ze met het venkelzaad. Dek af met de theedoek en laat 30 min. rijzen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de theedoek en bak de stengels in het midden van de oven in 15 min. lichtbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

bereidingstip

Borrel op de planning? Omwikkel de broodstengels met rauwe ham of salami en serveer met pesto of tapenade om in te dippen!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 153 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels