6 personen
gemiddeld
55 min.
lunch, brunch, bijgerecht, ontbijt
recepten Walnoten-abrikozenbrood

Walnoten-abrikozenbrood

ingrediënten


55 min
6 personen
1 eetlepel melk

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

75 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

125 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

400 gram bruinbroodmix

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

100 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

broodvorm

cakevorm

  • 1 Meng het ei met de olie, de suiker, de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de kaneelpoeder.
  • 2 Kneed dit mengsel met 150 milliliter water en boter door de broodmix tot een soepel deeg.
  • 3 Laat dit, afgedekt, 15 minuten rijzen op een warme plaats.
  • 4 Voeg 75 gram walnoten en de abrikozen bij het gerezen deeg en kneed dit goed door.
  • 5 Vorm het tot een brood en leg het in de vorm met de deegnaad aan de onderkant. Laat het, afgedekt, nog 20 minuten rijzen.
  • 6 Verwarm de oven voor op 190°C. Bak het brood in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar.
  • 7 Bestrijk het na het bakken met losgeklopte eidooier gemengd met melk.
  • 8 Strooi de rest van de walnoten erover en zet het brood nog 3-4 minuten in de hete oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip