4 personen
gemiddeld
20 min.
brunch, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Warme geitenkaas op mueslibrood met grapefruitsalade

Warme geitenkaas op mueslibrood met grapefruitsalade

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel groene kruiden
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

4 dikke plakken zachte geitenkaas
4 sneeën rozijnenbroden

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën mueslibrood

dit product is niet beschikbaar

2 rode grapefruits

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de grapefruits en snijd de partjes eruit boven een kom. Vang het sap op. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette met het opgevangen grapefruitsap (ca. 25 ml), zout en peper. Schep de grapefruitpartjes erdoor.
  • 2 Rooster de sneetjes brood en steek er plakken uit zo groot als de geitenkaas. Zet de geitenkaas in de oven tot deze warm en zacht is. Schep de kaas op de broodrondjes en leg op bordjes.
  • 3 Besprenkel met de honing en bestrooi met de tijm. Schep de grapefruitsalade erbij.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté