- 1 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliezen. Verwijder eventuele pitjes.
- 2 Verdeel de waterkers (haal de dikke stelen eraf) of veldsla over de borden.
- 3 Rooster de amandelen voor de dressing in een droge hete koekenpan. Meng ze door sinaasappelsap, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper.
- 4 Sprenkel de helft van de dressing over de waterkers of veldsla.
- 5 Verhit de rest van de olijfolie en bak de kaasplakken 1-2 minuten per kant op halve stand.
- 6 Leg ze op de salade en verdeel de sinaasappelpartjes en de rest van de dressing erover. Lekker met geroosterd witbrood.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.