4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, brunch, voorgerecht
recepten Warme geitenkaassalade

Warme geitenkaassalade

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

25 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram harde geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram waterkers
2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliezen. Verwijder eventuele pitjes.
  • 2 Verdeel de waterkers (haal de dikke stelen eraf) of veldsla over de borden.
  • 3 Rooster de amandelen voor de dressing in een droge hete koekenpan. Meng ze door sinaasappelsap, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper.
  • 4 Sprenkel de helft van de dressing over de waterkers of veldsla.
  • 5 Verhit de rest van de olijfolie en bak de kaasplakken 1-2 minuten per kant op halve stand.
  • 6 Leg ze op de salade en verdeel de sinaasappelpartjes en de rest van de dressing erover. Lekker met geroosterd witbrood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip