4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Warme salade met kool en kip

Warme salade met kool en kip

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram witte kool

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

200 gram groene kolen
1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

150 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep de kipblokjes om met de helft van de citroenrasp en -sap, de helft van de knoflook, zout en peper.
  • 2 Verhit 4 eetlepels olie in een wok en bak hierin de kip en champignons in circa 8 minuten gaar en bruin.
  • 3 Schep uit de pan in een kom en verhit de rest van de olie in de wok.
  • 4 Roerbak de paprika, groene kool, wortel, rode ui en rest van de knoflook circa 2 minuten.
  • 5 Neem van de warmtebron en schep om met de witte kool.
  • 6 Verdeel de groenten over 4 borden en schep de kip en champignons erop.
  • 7 Besprenkel de salade met de rest van de citroenrasp en -sap.
  • 8 Lekker met ciabattabrood.

bereidingstip

Vervang de groene kool door boerenkool.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté