4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht
home recepten Waterkerssoep met room

Waterkerssoep met room

ingrediënten


15 min
4 personen
150 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

150 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

150 gram waterkers
1 zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotten.
  • 2 Voeg de knoflook en aardappelblokjes toe en roerbak nog een paar minuten.
  • 3 Voeg de fijngehakte steeltjes van de waterkers en de bouillon toe en kook totdat de aardappels gaar zijn.
  • 4 Haal van de warmtebron en voeg de waterkersblaadjes toe. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Klop de room lobbig met wat zout en schep dit op de soep in de kommen.
  • 6 Lekker met een stukje boerenbrood.

bereidingstip

Gebruik groentebouillon voor een vegetarisch voorgerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 160 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté