4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Watermeloen-‘carpaccio’ met mozzarella, pistache en avocado

Watermeloen-‘carpaccio’ met mozzarella, pistache en avocado

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

250 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

100 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 kleine watermeloen

  • 1 Snijd een kapje van de watermeloen zodat deze stevig staat. Verdeel de meloen in dunne plakken van maximaal 1 cm dik.
  • 2 Leg ze op een plank en snijd de schil van de plakken. Verdeel de plakken watermeloen over de borden en zet even in de koelkast of diepvries.
  • 3 Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan. Besprenkel de avocado met een beetje limoensap.
  • 4 Meng de rest van het limoensap met de balsamico en olijfolie. Maal een beetje peper over de watermeloen en verdeel de avocado, mozzarella en pistachenoten erover. Leg in het midden een pluk rucola en besprenkel met de dressing.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 21 gram