8 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, klein gerecht/amuse
home recepten Watermeloen- fetahapjes

Watermeloen- fetahapjes

ingrediënten


15 min
8 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

8 kalamata
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

200 gram watermeloenen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pompoenpitten

benodigdheden

8 dessertlepels

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de pompoenpitten met 2 eetlepels olie om op een bakplaat. Rooster in de oven in circa 8 minuten goudbruin en laat afkoelen.
  • 2 Verwijder eventueel de zwarte pitjes van de watermeloen.
  • 3 Leg de lepels op een groot bord en schep op elke lepel 1-2 stukjes watermeloen. Verkruimel de feta erover.
  • 4 Bestrooi met de olijven en pompoenpitten. Besprenkel met de rest van de olie en het citroensap.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Ga voor wit waar net als in deze hapjes flink wat ‘fruit’ in te ontdekken valt. Bijvoorbeeld Poème Marsanne Viognier, Sunny Mountain Chardonnay of Zuydpunt Chenin Viognier. Rosédrinkers kiezen Stoney Creek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté