gemiddeld
20 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Weesper moppen

Weesper moppen

ingrediënten


20 min
50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram amandelspijs

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rasp de schil van de citroen en pers 1 eetlepel sap eruit. Splits het ei, het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt.
  • 2 Meng de amandelspijs met de eidooier, citroenrasp en -sap tot een soepel deeg. Verdeel het in 2 stukken.
  • 3 Verspreid de suiker over een bakplaat en rol de spijsstukken door de suiker tot rollen van circa 25 cm lang en 3 cm dik. Snijd elke rol in 10 gelijke stukken. Wentel ze een voor een door de suiker en vorm tussen je handen tot mooie ronde koekjes van circa 2,5 cm dik.
  • 4 Maak de bakplaat schoon en leg een stuk bakpapier erop. Leg de gesuikerde spijsrondjes op het bakpapier en bak ze circa 10 minuten in de oven, tot de randjes lichtbruin zijn. Laat helemaal afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 95 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 2 gram