4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, voorgerecht
recepten Welsh rarebit met uienringen en cheddar

Welsh rarebit met uienringen en cheddar

ingrediënten


25 min
4 personen
4 sneeën stevig witbrood

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje worcestershiresaus

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

150 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter donker bier

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote ui
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit 1 eetlepel van de boter en fruit de uienringen met de Provençaalse kruiden in circa 5 minuten lichtbruin en zacht.
  • 2 Verhit de overige boter in een pan met dikke bodem en roer de bloem er een paar minuten doorheen.
  • 3 Giet de melk erbij en breng al roerend aan de kook tot een gladde saus.
  • 4 Giet het bier erbij en roer de kaas erdoorheen tot deze is gesmolten. Breng de kaassaus op smaak met mosterd en worcestershiresaus.
  • 5 Verwarm de ovengrill voor. Rooster het brood en leg de sneetjes naast elkaar op de bakplaat. Verdeel de uienringen erover en schep de kaassaus erop.
  • 6 Gratineer in de oven, maar zet de boterhammen niet te dicht onder de grill. Serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip