online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, voorgerecht
Recepten Welsh rarebit met uienringen en cheddar

Welsh rarebit met uienringen en cheddar

ingrediënten

50 gram boter

1 middelgrote ui

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

50 gram bloem

200 milliliter melk

100 milliliter donker bier

150 gram cheddarkaas

1 mespunt scherpe mosterd

1 scheutje worcestershiresaus

4 sneeën stevig witbrood


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit 1 eetlepel van de boter en fruit de uienringen met de Provençaalse kruiden in circa 5 minuten lichtbruin en zacht.
  • 2 Verhit de overige boter in een pan met dikke bodem en roer de bloem er een paar minuten doorheen.
  • 3 Giet de melk erbij en breng al roerend aan de kook tot een gladde saus.
  • 4 Giet het bier erbij en roer de kaas erdoorheen tot deze is gesmolten. Breng de kaassaus op smaak met mosterd en worcestershiresaus.
  • 5 Verwarm de ovengrill voor. Rooster het brood en leg de sneetjes naast elkaar op de bakplaat. Verdeel de uienringen erover en schep de kaassaus erop.
  • 6 Gratineer in de oven, maar zet de boterhammen niet te dicht onder de grill. Serveer direct.


voedingswaarde

energie 420 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 17 gram