voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, voorgerecht
recepten Welsh rarebit met uienringen en cheddar

Welsh rarebit met uienringen en cheddar

ingrediënten

50 gram boter

1 middelgrote ui

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

50 gram bloem

200 milliliter melk

100 milliliter donker bier

150 gram cheddarkaas

1 mespunt scherpe mosterd

1 scheutje worcestershiresaus

4 sneeën stevig witbrood


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit 1 eetlepel van de boter en fruit de uienringen met de Provençaalse kruiden in circa 5 minuten lichtbruin en zacht.
  • 2 Verhit de overige boter in een pan met dikke bodem en roer de bloem er een paar minuten doorheen.
  • 3 Giet de melk erbij en breng al roerend aan de kook tot een gladde saus.
  • 4 Giet het bier erbij en roer de kaas erdoorheen tot deze is gesmolten. Breng de kaassaus op smaak met mosterd en worcestershiresaus.
  • 5 Verwarm de ovengrill voor. Rooster het brood en leg de sneetjes naast elkaar op de bakplaat. Verdeel de uienringen erover en schep de kaassaus erop.
  • 6 Gratineer in de oven, maar zet de boterhammen niet te dicht onder de grill. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 17 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier