4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Wentelteefjes met paddenstoelenragout

Wentelteefjes met paddenstoelenragout

ingrediënten


25 min
4 personen
150 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

kastanjechampignon
oesterzwam
150 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

waldkornbrood

dit product is niet beschikbaar

volkorenbrood
meergranenbrood

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën grof bruinbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Week de sneetjes brood in een mengsel van ei, melk, Provençaalse kruiden, zout en peper.
  • 2 Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en paddenstoelen 2-3 minuten. Bestrooi met de bloem en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Voeg de kookroom toe. Bind met aangelengde maizena en meng de rozemarijn erdoor.
  • 4 Verwarm de ovengrill. Bak de sneetjes brood circa 2 minuten per kant in de boter. Leg ze naast elkaar op een bakplaat.
  • 5 Verdeel de paddenstoelenragout en mozzarella erover en zet even onder de grill totdat de kaas gaat smelten. Bestrooi eventueel met wat gehakte groene kruiden.
  • 6 Lekker bij uiensoep of witlofsoep.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Paddenstoelen vragen om wijnen waarvoor je eens goed gaat zitten. Wat rood betreft vooral pinot noir. Domaine Brunet, Indomita en Bourgogne bijvoorbeeld. Of Casa de Campo malbec. Rioja met wat eikenhout smaakt eveneens, zoals Finca de Labarca Crianza. Voor witliefhebbers is er keuze te over met chardonnay. Denk ook hier aan Bourgogne, maar het is ook genieten met chardonnay van Danie de Wet, Viña Maipo of biologische Eco Balance.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté