4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Wentelteefjes met witte chocolade en hazelnoten

Wentelteefjes met witte chocolade en hazelnoten

ingrediënten


20 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar

kaneelpoeder
1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

40 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

20 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan. Laat afkoelen en meng met de chocolade.
  • 2 Klop de eieren met de melk, suiker, een snufje zout en een snuf kaneel los in een ondiepe schaal. Besmeer de randen van 4 boterhammen met boter. Schep op elke boterham een bergje van het chocolademengsel. Leg de andere boterhammen erop en druk ze op de rand vast.
  • 3 Verhit de rest van de boter in een koekenpan op een lage stand. Doop de sandwiches aan beide kanten in het eimengsel en laat uitdruppelen. Leg in de hete boter en bak op middelhoge stand in 1 minuut goudbruin. Keer de sandwich voorzichtig en bak nogmaals 1 minuut. Bak zo alle wentelteefjes en houd eventueel warm in de oven. Serveer warm en bestuif naar smaak met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip