4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
home recepten Wentelteefjes van kruidkoek met blauwe bessen en hangop

Wentelteefjes van kruidkoek met blauwe bessen en hangop

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 plakken peperkoeken
4 plakken kruidkoeken

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 liter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg een schone theedoek in een vergiet en hang dit vergiet in een kom of pan. Giet de yoghurt op de doek en laat dit circa 6 uur uitlekken. Dit kan een dag van tevoren.
  • 2 Klop in een diep bord de eieren los met de melk. Wentel de plakken koek door dit mengsel.
  • 3 Verhit de boter en bak de wentelteefjes 2 minuten per kant. Snijd ze eventueel diagonaal door.
  • 4 Leg ze op de borden met daarnaast quenelles (ovaaltjes, gemaakt met behulp van twee eetlepels) van hangop en strooi de blauwe bessen eromheen.

wijnadvies

Wie licht wil eindigen schenkt Yellow Tail Moscato of Neirano Asti Spumante. Maar een wat heftiger muskaatwijn past ook. Die van Castillo de las Almenas is al een toetje op zich.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté