4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

ingrediënten


20 min
4 personen
2 augurken

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

4 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

75 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram beschuiten

dit product is niet beschikbaar

100 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 ongepaneerde varkensschnitzels

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klopt de eieren los met 2 eetlepels water. Bestrooi de schnitzels met zout en peper. Paneer ze achtereenvolgens met met de bloem, eieren en paneermeel.
  • 2 Verhit de boter in een koekenpan. Bak de schnitzels eerst op middelhoge stand aan beide kanten goudbruin. Bak ze daarna op een lage stand in 3-4 minuten per kant gaar.
  • 3 Leg de schnitzels op warme borden. Leg er voor een klassieke wienerschnitzel een plak citroen op met daarop een cirkeltje van ansjovisfilet met kappertjes erin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté