4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Wilde-rijstroerbak met paddenstoelen

Wilde-rijstroerbak met paddenstoelen

ingrediënten


20 min
4 personen
20 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

200 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram wilde & witte rijst

  • 1 Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat met de deksel op de pan uitstomen.
  • 2 Verwarm de olie in een wok en bak de ui en wortel op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin.
  • 3 Voeg de paddenstoelen en knoflook toe en roerbak nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep er op het laatste moment de rijst en rucola door en serveer direct in een schaal.

bereidingstip

Lekker met een plak gegratineerde geitenkaas of gebakken spekjes.

wijnadvies

Pinot Noir van Domaine Brunet is helemaal wild van deze rijst met paddenstoelen. Onze rode Bourgogne is ook van deze druif gemaakt, dus die kunt u ook schenken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 8 gram