ovenschaal
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
ovenschaal
bereiden
bereidingstip
• In plaats van ham kun je ook spekjes gebruiken.<br/> • Laat voor een vegetarische witlofschotel de ham weg en serveer met partjes gekookt ei.<br/> • Welke kruiden je op witlof doet? Nootmuskaat, tijm en peper. Salie, rozemarijn en knoflook werken ook prima. Een verrassende, kruidige twist? Dat doe je met kerrie. . <h4>De beste oventijd en -temperatuur voor je witlof</h4> Hoelang je witlof in de oven moet? In 20 minuten, op 200°C, kook jij de perfecte ovenschotel met witlof. Is de witlof nog niet voorgekookt? Hou dan 40 minuten aan. . <h4>Hoe maak je witlof minder bitter?</h4> • Snij de harde kern aan de onderkant eraf. Dit deel van de witlof kun je niet eten. Daar is het te bitter voor.<br/> • Kook hem niet te lang. 10-15 minuten is voldoende.<br/> • Voeg iets zoets toe: een snuifje suiker of een scheutje melk.<br/> • Ook helpt het om de witlof 30 minuten in koud water te weken. <br/> • Je kunt de witlof rauw in de oven doen. Dan verandert de smaak een beetje: zoeter en zachter.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie | 543 kcal |
| vet | 16 gram |
| verzadigd vet | 9 gram |
| koolhydraten | 67 gram |
| eiwit | 26 gram |
WEB01-SPAR-PU