4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Witlofpasta met blauwe kaas

Witlofpasta met blauwe kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

125 gram zachte blauwe kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

4 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de uien lichtbruin. Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak circa 2 minuten. Voeg de witlof toe en roerbak circa 5 minuten.
  • 2 Kook de spaghetti beetgaar, giet af (bewaar wat van het kookwater) Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Houd 2 eetlepels apart en voeg de rest van de noten samen met een paar eetlepels kookwater, de basilicum en spaghetti toe aan de witlof. Meng goed.
  • 3 Verdeel de pasta over de borden en verkruimel de kaas over. Besprenkel met de honing en bestrooi met de overige noten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 22 gram