4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Witlofrolletjes met ham en kaassaus

Witlofrolletjes met ham en kaassaus

ingrediënten


25 min
4 personen
250 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

8 plakken achterhammen

dit product is niet beschikbaar

8 struiken witlof

benodigdheden

rechthoekige ovenschaal

  • 1 Kook de struiken witlof in het gezouten water in ongeveer 12 minuten gaar.
  • 2 Maak intussen de kaassaus. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg bij kleine beetjes tegelijk en steeds roerend de melk toe.
  • 3 Roer dan de geraspte kaas door de saus. Breng de saus op smaak met peper en eventueel wat zout.
  • 4 Laat de gekookte witlof goed uitlekken. Wikkel elke struik in een plak ham.
  • 5 Leg de witlofrolletjes naast elkaar in de ovenschaal. Giet de kaassaus over de rolletjes. Zet de schaal enkele minuten onder de ovengrill.
  • 6 Als de saus hier en daar goudbruine plekjes vertoont is het gerecht klaar. Strooi er ten slotte een beetje geraspte nootmuskaat over.
  • 7 Eet aardappelpuree bij deze witlofrolletjes met kaassaus.

bereidingstip

Bedek de witlofrolletjes eerst met een laag aardappelpuree en giet daarover de kaassaus.

wijnadvies

Een combinatie van iets bitter en licht zoet. Daarbij past een frisse witte Edelzwicker, Sylvaner of Pinot Blanc uit de Elzas of een Muscadet van de Loire (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 26 gram