4 personen
eenvoudig
10 min.
voorgerecht, hoofdgerecht
home recepten Witlofsalade

Witlofsalade

ingrediënten


10 min
4 personen
75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

200 gram brie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

200 gram pitloze rode druiven

dit product is niet beschikbaar

4 stronken witlof

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak de witlof schoon en snijd in de lengte in repen. Halveer de druiven. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de brie in blokjes.
  • 2 Klop een dressing van de olie, azijn en honing. Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing met de witlof, druiven en ui.
  • 3 Schep de salade op een schaal of 4 borden. Bestrooi met de brie en walnoten.

bereidingstip

Laat de salade 10-15 minuten rusten in de koelkast. Zo kunnen de smaken goed intrekken, en wordt de witlof iets milder van smaak.. <h4>Smaakcombinaties</h4> Zoete druiven zorgen voor een fris accent, terwijl brie de salade heerlijk romig maakt. Ook walnoten en rozijnen passen goed bij witlof en maken de salade nog lekkerder. Een andere combiniatie? Vervang de druiven door appel en de brie door ei, smullen maar! . <h4>Combinatietip ander gerecht</h4> Serveer de witlofsalade als bijgerecht bij een stamppot of een gegrild stuk kip of vis. Liever de salade mee als lunch? Maak de salade 1 dag van te voren en bewaar in een luchtdichte lunchtrommel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 449 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 13 gram