4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Witlofsalade met blauwe kaas

Witlofsalade met blauwe kaas

ingrediënten


25 min
4 personen
1 scheutje witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 peren

dit product is niet beschikbaar

100 gram danish blue

dit product is niet beschikbaar

100 gram roquefort
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

4 stronken witlof

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in schuine reepjes.
  • 2 Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan.
  • 3 Meng alle ingrediënten voor de dressing. Voeg er de helft van de noten en de helft van de blauwe kaas aan toe.
  • 4 Schep de dressing door de witlofreepjes en verdeel steeds een bergje over 4 borden.
  • 5 Verdeel de plakjes peer erover en bestrooi met de rest van de noten en blauwe kaas. Lekker met stokbrood.

bereidingstip

Voeg eens gebakken spekblokjes of reepjes rauwe ham toe aan de salade.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 9 gram