4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
recepten Witlofsalade met karamelappel en fricandeau

Witlofsalade met karamelappel en fricandeau

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

200 gram fricandeau

dit product is niet beschikbaar

20 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

20 gram waterkers
3 stronken witlof

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter met de suiker tot deze karamelliseert en schud een beetje met de pan om de suikerkristallen gelijkmatig te laten smelten.
  • 2 Voeg voorzichtig de appels en een snufje zout toe. Schud de appels een paar minuten om in de karamel tot ze glanzen en warm zijn, maar nog wel stevig.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen. Snijd de stronkjes van de witlof en maak de blaadjes los. Leg ze samen met de waterkers in koud water.
  • 4 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Laat de witlof en waterkers goed uitlekken en droog eventueel na.
  • 5 Schep de dressing door de blaadjes en verdeel over 4 borden. Verdeel de fricandeau erover en leg de lauwwarme karamelappels erop. Maal er nog wat peper overheen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté