4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Witlofsalade met peperige zoete-aardappelchips en granaatappeldressing

Witlofsalade met peperige zoete-aardappelchips en granaatappeldressing

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels notenolie
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel frambozenazijn
1 eetlepel witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

2 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

vijzel

  • 1 Haal de blaadjes witlof los en snijd ze schuin door. Leg in een bak met koud water.
  • 2 Verhit de olie totdat een blokje brood bruisend blijft drijven. Schaaf de ongeschilde aardappels met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakken. Frituur de plakjes aardappel in porties circa 4 minuten tot ze donkeroranje zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Schud de chips in een schaal om met zout en chilipeper naar smaak. Meng de witlofblaadjes en 3 eetlepels granaatappelpitten door de chips en verdeel over 4 borden.
  • 4 Maal de rest van de granaatappelpitten in een vijzel fijn met de honing en azijn. Voeg in een straaltje de olie toe. Breng op smaak met zout en bedruppel de salade met de dressing. Bestrooi naar smaak met chilipeper.

bereidingstip

Vervang de granaatappelpitten in dit recept door gedroogde cranberry’s of rozijnen.

wijnadvies

Serveer bij een fris gerecht met peper en fruit Indomita Gran Reserva Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté