4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Witlofschotel met ham en ei

Witlofschotel met ham en ei

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram hammen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse bladselderij
3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

75 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 stronken witlof

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram vastkokende aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappels circa 15 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over, pel ze en snijd ze in plakken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de witlofstronkjes in de lengte in brede repen. Verhit de boter en roerbak hierin de witlof circa 2 minuten. Laat afkoelen.
  • 3 Roer de kerrie en kaas door de kookroom en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bestrooi de ovenschaal met paneermeel en verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over de bodem. Bestrooi met bladselderij. Verdeel de witlof erover en bestrooi met de ham en het ei.
  • 5 Giet de roomsaus erover en bak de schotel in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate