voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
hoofdgerecht
recepten Witlofschotel met rauwe ham en kaas

Witlofschotel met rauwe ham en kaas

ingrediënten

350 gram witlof

100 gram kwark

1 ei

100 gram kaas (in plakjes)

100 gram rauwe ham (in plakjes)

1 snee wit brood


  • 1 Breng water met zout aan de kook. Blancheer hierin de witlofstronkjes circa 2 minuten. Schep ze eruit en laat uitlekken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de kwark los met de eieren, wat zout en versgemalen peper en giet in de ovenschaal.
  • 3 Snijd de witlof in de lengte door en verwijder de harde kern. Leg steeds een paar plakjes kaas tussen 2 helften witlof, druk ze weer tegen elkaar en rol ze op in een plak ham.
  • 4 Leg de witlof in het kwarkmengsel, bestrooi met het broodkruim en bak de schotel in de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.
  • 5 Lekker met gebakken aardappels of aardappelpuree.

bereidingstip

In dit recept kun je ook prima de restjes ham en kaas gebruiken die je nog in je koelkast hebt liggen.

recall Wahid Vleeswaren bekijk hier