4 personen
eenvoudig
35 min.
lunch, voorgerecht
recepten Witlofsoep met blauwe kaas

Witlofsoep met blauwe kaas

ingrediënten


35 min
4 personen
4 blaadjes roodlof
4 blaadjes witlof
1 stukje blauwe kaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 aardappel

dit product is niet beschikbaar

450 gram witlof

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Bak het witlof en de aardappel circa 2 minuten mee.
  • 2 Voeg de kippenbouillon toe en laat circa 20 minuten pruttelen op middelhoge stand.
  • 3 Voeg de slagroom toe, pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verkruimel wat blauwe kaas in de soep en garneer met een blaadje wit- of roodlof met extra kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté